26/11/08

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔ. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Αγαπητέ κ. Πορτοσάλτε.

Ονομάζομαι Γ. Π. και είμαι δάσκαλος, απόφοιτος της Παιδ. Ακαδ. Τρίπολης. Είμαι ιδιοκτήτης και διευθύνω τον παιδ. σταθμό .................... στην Ηλιούπολη από το 1993. Θα ήθελα να σας απαντήσω στο ερώτημα που θέσατε στον κ. Σαρμπάνη πρόεδρο του ΠΑΣΙΠΣ (στις 24/11/08, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας με τα σχολικά στο Σύνταγμα), για το άν γνωρίζαμε την υποχρεωτικότητα του νηπιαγωγείου από το 2006.
Βεβαίως και το γνωρίζαμε και το θέλαμε. Δεν γνωρίζαμε τις διαφορετικές κτιριακές απαιτήσεις του Υ.Π. από ήδη υφιστάμενες κατά δεκαετίες μονάδες που συνεχίζουν να προσφέρουν εκπαίδευση. Μικρές μονάδες στον ιστό της πόλης κλπ.... τα ξέρετε. Η απάτη του κράτους προς εμάς, τούς εργαζόμενούς μας, τους γονείς και ειδικά τα παιδιά είναι δεδομένη. Καμμιά ενημέρωση από το κράτος γι αυτές τις αλλαγές, ακόμη και σε μένα προσωπικά, που ζήτησα άδεια αναθεώρησης και επέκτασης της σχ. μονάδας μου, κάνοντας νέες επενδύσεις (κτιριακές), σύμφωνα πάντα με το νόμο, το 2007. Το απίστευτο είναι το συνημμένο που σας στέλνω. Νέα άδεια με ημερομηνία 23/5/08 όπου μου δίνεται δικαίωμα φύλαξης και εκπαίδευσης νηπίων από 2,5 χρονών έως και την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο! Μετά από 20 ημέρες με ενημέρωσε η εγκύκλιος του κ. Κόπση ότι δεν μπορώ να έχω νήπια για το 2008-2009!
Δεν θα μπορούσε η Διοίκηση, το Κράτος, τα Υπουργεία να με ενημερώσουν για τις εργασίες που απαιτούνται για να καταστήσουν το κτήριό μου κατάλληλο για την άδεια από το Υ.Π. και να κάνω αυτές αντί για αυτά που έκανα; καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Στυλιανίδης, ο νόμος ισχὐει από το 2006; Μήπως έτσι απαντάται η ερώτησή σας για το ποιός ψεύδεται; Mήπως ο νόμος εκτός από υποχρεωτικό νηπιαγωγείο υποννοεί κλείσιμο των μικρών παιδικών σταθμών και γιγάντωση των μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και στην ¨επιδότηση¨ του δημόσιου νηπιαγωγείου; Mήπως στα μελλοντικά σχέδια του Υ.Π. είναι και η απομάκρυνση και της ηλικίας 4-5, επιβεβαιώνοντας του φόβους μας ότι θέλουν το κλείσιμό μας;
Αλήθεια γιατί ο κ. Στυλιανίδης κλείνει τους μικρούς παιδικούς σταθμούς και "ανοίγει" τα ιδ. πανεπιστήμια;
K. Πορτοσάλτε, αν σας ενδιαφέρει αληθινά τί συμβαίνει, η απάντηση ίσως δεν βρίσκεται στα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν κάθε φορά τα υπουργεία ή τους συλλόγους αλλά στους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από αυτά.

ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: