19/11/08

Πάλι δεν έχουν σχολείο!!!

(η επιστολή αυτή στάλθηκε στο ΥΠΕΠΘ)

Αγαπητέ κύριε,

Ονομάζομαι Χρυσούλα Δημοπούλου και το παιδί μου πηγαίνει στο 8ο νηπιαγωγείο Ηλιούπολης.

Επί έβδομη συνεχή εβδομάδα, τα παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο όλες τις μέρες. Αυτή τη φορά πρόκειται για επιμορφωτικό σεμινάριο των εκπαιδευτικών την προσεχή Παρασκευή 21/11.

Και σας ρωτώ: χτες, 17 Νοέμβρη που πήγαν στον σχολείο μόνο 2 ώρες από τις 8 έως τις 10 το πρωϊ, γιατί δεν έγινε μετά το σεμινάριο; Και μη μου πείτε επειδή οι εκπαιδευτικοί ήθελαν να παραστούν στην πορεία για το Πολυτεχνείο, γιατί θα υποτιμήσετε τη νοημοσύνη μου.

Έτσι θα βγάλουμε τη χρονιά; Με τα παιδιά δεξιά κι αριστερά; Δεν εργάζομαι ούτε εγώ ούτε ο πατέρας του μικρού στον δημόσιο τομέα ώστε να έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε στη δουλειά μας όποτε μας κάνει κέφι. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και αν δεν δουλέψουμε, δεν θα πληρωθούμε.

Είχαμε επιλέξει την ιδιωτική εκπαίδευση για το παιδί μας ακριβώς για να αποφύγουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια παιδεία.
Αλλά φέτος φροντίσατε να μας στερήσετε αυτήν την επιλογή.
Φροντίστε τουλάχιστον να βρείτε τρόπους στήριξης των εργαζόμενων γονιών και όχι τρόπους να τους κάνετε τη ζωή δύσκολη.

Επιπλέον, τα παιδιά είναι αδύνατον να προσαρμοστούν σε πρόγραμμα ημι-εκπαίδευσης. Μόλις μπαίνουμε σε στοιχειώδες πρόγραμμα και ρυθμούς προκύπτει ένα σεμινάριο, ένα συμβούλιο ή ότι άλλο έχετε σκαρφιστεί.


Καλή συνέχεια στο καταπληκτικό έργο σας.
Χρυσούλα Δημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: