10/3/09

Συλλογή υπογραφών για να μην αποκλειστούν τα 5χρονα νήπια από τη φοίτηση στον Παιδικό Σταθμό της Γειτονιάς τους.

Ζητάμε την Νόμιμη Λειτουργία τμημάτων Νηπιαγωγείου μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς.

“Σε μια εποχή που η Ελληνική Κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση και από γενικευμένη ανασφάλεια και διαταραχή στην ψυχοπνευματική υγεία των μελών της, είναι αδιανόητο να λαμβάνονται μέτρα, από την επίσημη πολιτεία, τα οποία τορπιλίζουν τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες στη ζωή ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους.

Πιστεύουμε ότι το πλαίσιο και η δομή του Παιδικού Σταθμού (οικείοι και ζεστοί χώροι, οικογενειακή ατμόσφαιρα, μικρές ομάδες, διαχρονικά γνώριμο περιβάλλον) είναι τα πλέον κατάλληλα για την ομαλή ψυχοπνευματική ωρίμανση των μικρών παιδιών που είναι θεμέλιος λίθος για τη μάθηση και την κοινωνικοποίησή τους.

Πέραν του πιο πάνω βασικού λόγου, επισημαίνουμε πως ο Παιδικός Σταθμός εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο κρίσιμες πρακτικές ανάγκες των εργαζόμενων γονιών ως προς τα παιδιά τους (ωράριο, διατροφή και ανάπαυση των παιδιών, πληρότητα προγράμματος).

Ζητάμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, από την κυβέρνηση, τα εμπλεκόμενα Υπουργεία (ΥΠΕΠΘ, ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΥΠΕΧΩΔΕ κτλ) αλλά και από όλα τα κόμματα της βουλής:

• Να συμβάλλουν στη λύση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος που έχει προκύψει με την ουσιαστική απαγόρευση από το ΥΠΕΠΘ της λειτουργίας τμημάτων Νηπιαγωγείων μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς.

• Να προχωρήσουν επειγόντως σε Μεταβατική Νομοθετική ρύθμιση αόριστης διάρκειας μέσα στους επόμενους δύο μήνες πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, ανάλογη με εκείνη της σχολικής χρονιάς 2007-2008.

• Να δρομολογήσουν οριστική λύση στο θέμα, ορίζοντας διυπουργική επιτροπή η οποία σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα διαμορφώσει το Νομοθετικό Πλαίσιο για την νόμιμη λειτουργία Νηπιαγωγείων μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς της γειτονιάς.

• Να λύσουν το πρόβλημα που προκύπτει με τις οικοδομικές άδειες αλλαγής χρήσης σε Δήμους που δεν έχουν εκσυγχρονίσει τα Πολεοδομικά τους σχέδια, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας Παιδικών Σταθμών.”

Το κείμενο υποστηρίζεται από
Μικτή Κοινωνική Επιτροπή που αποτελείται από:
Γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας,
Εργαζόμενους στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής,
Ιδιοκτήτες Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων,
Ειδικούς Επιστήμονες που ασχολούνται με την Προσχολική Αγωγή,
Ομοσπονδία Γονέων Ελλάδος,
Το Δίκτυο για την Διαπαιδαγώγηση της ΕΚΠΟΙΖΩ,
Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.


Υπογράψτε στο link παρακάτω:
Ζητάμε την Νόμιμη Λειτουργία τμημάτων Νηπιαγωγείου μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς. Petition

Δεν υπάρχουν σχόλια: